Laboreszköz katalógus
Piactér 0Kosár
ELTRA ELEMENTRAC ON-p2 típusú oxigén-nitrogén elemanalizátor impulzus-kemencével
ELEMENTRAC ON_p monitorának képe
ELEMENTRAC ON_p, mintabeejtés
Elementrac nyitott ajtóval
ELTRA ELEMENTRAC ON-p2 típusú oxigén-nitrogén elemanalizátor impulzus-kemencével
ELEMENTRAC ON_p monitorának képe
ELEMENTRAC ON_p, mintabeejtés
Elementrac nyitott ajtóval

ELTRA ELEMENTRAC ON-p2 típusú oxigén-nitrogén elemanalizátor impulzus-kemencével

ELTRA

Ár kérése


Alkalmazási terület: oxigén és nitrogén gyors, egyidejű meghatározása acél, öntvény, réz,  cirkónium, titán, molibdén, nikkel, kerámia, és hasonló szervetlen mintákból. 
Felépítés: a készülék két egységből, az analizátorból – amely tartalmazza a nagyteljesítményű kemencét – valamint  a kemence hűtőjébõl áll.

A készülék vezérlését egy külső számítgép látja el. A működtetést és adatfeldolgozást az "ELEMENT" szoftver végzi el.

Működési elv: a szén-kén analizátorokhoz képest jelentős a különbség; a készülék héliumot (vagy opcionálisan argont) használ vivőgázként, a mintát pedig a magas hőmérsékletű (>3.000 °C) inpulzus-kemencébe helyezett grafittégelyben égeti el.

Az analizálandó mintát egy mérőedénybe mérjük be, majd beöntjük azt a kemence tetején kialakított mintafogadó nyílásba. Az impulzus-kemence automatikus zárású és nyitású. A kemence zárása után megtörténik a grafittégely gáztalanítása, majd a felülről elõzetesen betöltött minta automatikusan az égető-tégelybe hullik.

Lehetőség van a minta a tégelybe való manuális beejtésére is.

Ennél az analízisnél az égetési hőmérséklet elérheti  a 3.000 °C -t, ezért a kemence aktív hűtésére is szükség van, amely feladatot a zárt recirkulációs hűtő (lásd később) látja el. A kemence pneumatikáját – hasonlóan a CS-i-hez – sűrített levegő működteti. 

Nagy sorozatú acélminták analízisekor a kemencét nagyon intenzíven kell hűteni. Ezt az opcionális külső recirkulációs hűtő (5,9kW-os hűtőteljesítmény) tudja elvégezni.

 

További részletek

Grafittégely jellemzői:

A grafittégely külső átmérője: 12,65 mm, magasság a: 24,35 mm. Az egyedülállóan kialakított mintabeejtő mechanizmus soha nem dugul el! Ezért nincs szükség ónkapszulák használatára, amelyből sok előny származik: nem kell számolni sem a kapszula anyagának, sem az abba beleszorult levegõ okozta vakértékkel; a kapszula anyagának elpárolgása nem szennyezi el a gázrendszert; így feleslegessé vált karbantartásokra sem kell költeni; gyorsabb analízis, kisebb az egy mérésre esõ fogyónyag költsége.

grafittegely

A minta elégetése során a grafitból készült tégely  elektromos vezetőképességét használjuk fel. A tégelyt két elektróda közé szorítjuk be, majd a tégelyen nagy áramot átfolyatva felizzítjuk azt.  

 A tégely az alsó elektródára helyezett grafitcsúcsra kerül, amely a speciális kialakításnak köszönhetően a forró zóna a tégely közepétől abba a tartományába tevődik át, ahol a minta is tartózkodik.

A készülék felső elektródája is egy a felhasználó által könnyen kicserélhető betéttel van ellátva. A megoldás igen gazdaságos, a betét cseréjéhez nincs szükség a szerviz kihívására!

A kemencébõl az égéstermékek különbözõ szűrő/tisztító anyagokon keresztül jutnak be az analizátorba, áthaladva az egyes csatornákon, ahol az oxigénre specifikusan érzékeny infravörös szenzor(ok) szolgáltatják a jelet a feldolgozó egységnek. Ezek a cellák hasonlóak a CS-analizátoroknál már megismertekhez.

A nitrogén meghatározását az ELTRA által kifejlesztett speciális – kis zajú, nagy felbontású és széles méréstartományú – hővezetőképesség-mérő cellák végzik.  homersekletstabilitas

 Vivőgáz–takarékos üzemmód

Amennyiben egy ideig nem történik analízis, a készülék automatikusan „gáztakarékos” üzemmódra vált át. Ekkor jelentősen csökken a rendszeren átfolyó hélium mennyisége, a gázrendszer vezérlése csak annyi vivőgáz-áramlást enged meg, hogy a rendszer el ne szennyeződjön a labor levegőjével.
Egy újabb analízis indításakor az analizátor igen gyorsan ismét működőképes lesz, köszönhetően a mérési szünetben is fennálló minimális áramlásnak.
Amennyiben csak oxigén mérésére alkalmas készülékről van szó, az alacsony oxigénhez nagytisztaságú (99,995%) nitrogén vivőgázzal üzemeltethető!

kemence hutese

 

Kemence hűtése

A magas üzemi hőmérséklet miatt a mérés után a kemencét le kell hűteni. Ezt egy - az analizátortól különálló - hőcserélős egység végzi. A hőcserélő megakadályozza, hogy a csapvízben lévõ mészkő bekerülhessen a kemencébe. A különálló elrendezés előnyei: az analizátor sokkal kisebb méretű és tömegű lehet az azon kívül elhelyezett hőcserélő jóvoltából.

A csapvíz áramlását egy termosztát vezérli. A kemence hűtővizét egy az analizátoron kívül elhelyezett szivattyú szállítja. A hűtőrendszer tartálya rozsdamentes acélból készül és egy igen masszív szerkezet. A hűtőrendszer az asztal alá helyezhető el, így nem foglal el feleslegesen sok helyet a laborban. Külső elhelyezése miatt a hőcserélő nagy tömegű vizet (kb. 20 liter) tartalmazhat, így kicsi lesz annak hőmérséklet-változása. Kisebb hibalehetőség a víz szivárgására az analizátor belsejében. A készülékhez kérhető zárt, recirkulációs rendszerű hűtőegység (chiller) is.

 

 

 

Az ELEMENTRAC ON-p2 analizátor lehetséges csatornái 1 g minta esetén: 
Alacsony oxigén: 0,1 – 200 ppm oxigénre-re legyártva
Magas oxigén: 10 ppm - 2 %-ig
Érzékenység oxigénre: 0,1 - 200 ppm oxigén, vagy 0,0 – 100%-os tartományban
Pontosság alacsony oxigénre: ± 0,1 ppm oxigén, vagy ±1 %-az oxigén-tartalomnak
Pontosság magas oxigénre: ± 2 ppm, vagy ±1 %-az oxigén-tartalomnak
Alacsony nitrogén: 0,1 – 200 ppm nitrogénre legyártva
Magas nitrogén: 10 pmm - 2 %-ig
Érzékenység nitrogénre: 0,1 ppm nitrogén, vagy 0,0 – 100%-os tartományban
Pontosság alacsony nitrogénre: ± 0,1 ppm nitrogén, vagy ±1 %-a nitrogén-tartalomnak
Pontosság magas nitrogénre:

± 2 ppm, vagy ±1 %-a nitrogén-tartalomnak

 

 ELEMENTRAC ON-p2 típusú oxigén-nitrogén elemanalizátor impulzus-kemencével:

Műszaki adatok: ELEMENTRAC ON-2p

ON-p2 analizátor PC-vezérléssel, 1-4 csatornára legyártva, impulzusfűtésű kemencével, automatikus kemence-hűtéssel, elektronikus vezérlésű gázrendszerrel. A fogyóanyagokat (tégelyek, vegyszerek, kalibráló standardok, stb.) külön kell megrendelni! Analitikai mérleghez, nyomtatóhoz csatlakoztatható (opciók).

Vivőgáz ON analízishez: 99,995% tisztaságú hélium, 2 – 4 bar
Vivőgáz csak O analízishez: 99,995% tisztaságú nitrogén, 2 – 4 bar
Működtető gáz: sűrített levegő 4 – 6 bar
Mérési idő: 120 mp. (normál esetben)
Szűrő anyagok: COcsapda; nagytisztaságú nátrium hidroxid
Vízcsapda: magnézium perklorát
Katalizátor: platina-alapú (új)
Kemence teljesítménye: 0 – 8,5 kW, (32 A, két(!) fázison)
Feszültség: 3 x 400 V / 50 Hz
Max. teljesítmény felvétel: 8,5 kW 
Tömeg: kb. 161 kg

Váltás képes nézetre
kép
kód
Típus
Csatornák
nettó ár
mennyiség
készleten
ELTRA ELEMENTRAC ON-p2 típusú oxigén-nitrogén elemanalizátor impulzus-kemencével
31.33101
ON-2p
1 x O
Ár kérése
db

Oxigén-Nitrogén meghatározó készülék az alábbi főbb paraméterekkel: 1xO csatorna, a kért tartományokra legyártva. Komplett PC-vel, működtető / dokumentáló PC-szoftverrel szállítva 1xO, 0,1 – 200 ppm O Méréstartományok és érzékenységek: a csatolt anyagban. Az adatok 1 g mintára vonatkoznak! Mérési idő: 2 perc (normál esetben) Analitikai mérleghez, nyomtatóhoz csatlakoztatható (opciók) Teljesítmény felvétel: 8,5 KW, 3 fázis - 400 méréshez elegendő fogyóanyag - 1 darab kalibráló standard - Tartozék-csomag További adatok a prospektusban!

ELTRA ELEMENTRAC ON-p2 típusú oxigén-nitrogén elemanalizátor impulzus-kemencével
31.33102
ON-2p
2 × N
Ár kérése
db

Oxigén-Nitrogén meghatározó készülék az alábbi főbb paraméterekkel: 2xO + 2xN csatorna, a kért tartományokra legyártva. Komplett PC-vel, működtető / dokumentáló PC-szoftverrel szállítva 2xN 0,1 – 200 ppm N | 10 ppm – 2 % N Méréstartományok és érzékenységek: a csatolt anyagban. Az adatok 1 g mintára vonatkoznak! Mérési idő: 2 perc (normál esetben) Analitikai mérleghez, nyomtatóhoz csatlakoztatható (opciók) Teljesítmény felvétel: 8,5 KW, 3 fázis - 400 méréshez elegendő fogyóanyag - 2 darab kalibráló standard - Tartozék-csomag További adatok a prospektusban!

ELTRA ELEMENTRAC ON-p2 típusú oxigén-nitrogén elemanalizátor impulzus-kemencével
31.33103
ON-2p
2 × O
Ár kérése
db

Oxigén-Nitrogén meghatározó készülék az alábbi főbb paraméterekkel: 2xO + 2xN csatorna, a kért tartományokra legyártva. Komplett PC-vel, működtető / dokumentáló PC-szoftverrel szállítva 2xO, 0,1 – 200 ppm O | 10 ppm – 1 % Méréstartományok és érzékenységek: a csatolt anyagban. Az adatok 1 g mintára vonatkoznak! Mérési idő: 2 perc (normál esetben) Analitikai mérleghez, nyomtatóhoz csatlakoztatható (opciók) Teljesítmény felvétel: 8,5 KW, 3 fázis - 400 méréshez elegendő fogyóanyag - 2 darab kalibráló standard - Tartozék-csomag További adatok a prospektusban! Gyártó: ELTRA (Németország)

ELTRA ELEMENTRAC ON-p2 típusú oxigén-nitrogén elemanalizátor impulzus-kemencével
31.33104
ON-2p
1 × O + 2 × N
Ár kérése
db

Oxigén-Nitrogén meghatározó készülék az alábbi főbb paraméterekkel: 2xO + 2xN csatorna, a kért tartományokra legyártva. Komplett PC-vel, működtető / dokumentáló PC-szoftverrel szállítva 1xO, 0,1 – 200 ppm O + 2xN 0,1 – 200 ppm N | 10 ppm – 2 % N Méréstartományok és érzékenységek: a csatolt anyagban. Az adatok 1 g mintára vonatkoznak! Mérési idő: 2 perc (normál esetben) Analitikai mérleghez, nyomtatóhoz csatlakoztatható (opciók) Teljesítmény felvétel: 8,5 KW, 3 fázis - 400 méréshez elegendő fogyóanyag - 2 darab kalibráló standard - Tartozék-csomag További adatok a prospektusban!

ELTRA ELEMENTRAC ON-p2 típusú oxigén-nitrogén elemanalizátor impulzus-kemencével
31.33105
ON-2p
2 × O + 2 × N
Ár kérése
db

Oxigén-Nitrogén meghatározó készülék az alábbi főbb paraméterekkel: 2xO + 2xN csatorna, a kért tartományokra legyártva. Komplett PC-vel, működtető / dokumentáló PC-szoftverrel szállítva 2xO, 0,1 – 200 ppm O | 10 ppm – 1 % O, + 2xN 0,1 – 200 ppm N | 10 ppm – 2 % N Méréstartományok és érzékenységek: a csatolt anyagban. Az adatok 1 g mintára vonatkoznak! Mérési idő: 2 perc (normál esetben) Analitikai mérleghez, nyomtatóhoz csatlakoztatható (opciók) Teljesítmény felvétel: 8,5 KW, 3 fázis - 400 méréshez elegendő fogyóanyag - 2 darab kalibráló standard - Tartozék-csomag További adatok a prospektusban! Gyártó: ELTRA (Németország)

kapcsolódó termékek

Elementrac CS_d kombinált fűtésű CS-elemanalizátor
Elementrac CS_d kombinált fűtésű CS-elemanalizátor

egy analizátor szerves, és szervetlen mintákhoz

További információk
Ár kérése Ajánlatkérés
Opciók és fogyóanyagok ON-p-hez
Opciók és fogyóanyagok ON-p-hez

Fogyóanyagok és kiegészítők ON-p-hez

További információk
Ár kérése Ajánlatkérés
ELEMENTRAC OH-p2 típusú oxigén-hidrogén elemanalizátor impulzus-kemencével
ELEMENTRAC OH-p2 típusú oxigén-hidrogén elemanalizátor impulzus-kemencével

Nitrogén vivőgázzal működő oxigén-hidrogén analizátorok

További információk
Ár kérése Ajánlatkérés
ELEMENTRAC ONH-p2 típusú oxigén-nitrogén-hidrogén analizátor
ELEMENTRAC ONH-p2 típusú oxigén-nitrogén-hidrogén analizátor

ELTRA elemanalizátor a három elem szimultán meghatározására

További információk
Ár kérése Ajánlatkérés